Home Despre Galați Tu susții sportul local?

Tu susții sportul local?

12 min read
1
3
2,433

Tu știai că noi gălățenii avem 4 echipe în prima ligă și alte 2 echipe în ligile inferioare ? Hai să le luam pe rând și să discutăm puțin despre sportul local gălățean. Aici nu mă refer doar la fotbal , ci și la baschet, volei, handbal, futsal.

Baschet

Atracția mea pentru baschet a început în gimnaziu când,  chiar dacă aveam un metru și-o speranță si vreo 40 kg ud, eu eram prezent în fiecare meci de la ora de sport. Mai toți eram noobi și alergam de colo-colo fugărindu-l pe cel cu mingea, iar dacă printr-o minune ajungeam în fața coșului sigur ratam. Mi se părea că are vreo 5 metri înălțime și în cazul în care apucam să arunc aveam un procentaj de 97% al ratărilor .

Totul s-a schimbat în liceu când l-am avut antrenor pe Gelu Cazanovschi , antrenor al juniorilor de la Phoenix Galati. Aici am învățat sa driblez , să nu mai fac pași sau dublu-dribling. Practic…la fiecare oră de sport jucam continuu baschet.

Lăsându-mă pe mine deoparte sa vorbim putin despre sportul local Gălățean , începând cu Phoenix Galati. Acești băieți au avut ultimele 2 sezoane foarte bune terminând pe locul 9 respectiv pe 8 anul trecut. Împreuna cu George suntem prezenti la fiecare meci sustinând echipa și la bine si la greu. Sezonul actual a început foarte promițator pentru noi fiind chiar si pe pozitia a 3-a, dar după cateva partide puțin mai slabe am căzut pe 8. Partida de sâmbătă împotriva celor de la BC Steaua Bucuresti a fost una spectaculoasă … până in ultimul sfert s-a mers cap la cap scorul fiind 66-63. Norocul ne-a lovit pe final și am avut câteva contraatacuri ce ne-au făcut sa ne desprindem , având un final liniștit.

sportul local Phoenix

Doamna din imagine este o fană înrăită ce țipă din toți plămanii . Dacă dintr-odată auzi “Aruncăăăăăăăăăăăăăă!!!” sau “Haideeeeeeeeee”, nu te speria pentru că nu ne atacă rușii și nici naziștii nu au revenit printre noi . Nu m-a surprins deloc când aseară am văzut-o cum își scoate tensiometrul din poșetă . Am avut norocul ca echipa să joace bine , că altfel iar ajungeam acasă cu urechea roșie și cu auzul slăbit.

Futsal

Futsal-ul este bine reprezentat în sportul local prin echipa United Galați. Anul trecut echipa s-a clasat pe primul loc in Play-out , dar am pierdut finala dramatic împotriva celor de la Autobergamo Deva , scorul general fiind de 2-3 .

sportul local futsal

Momentan este pauză în campionatul intern deoarece se joacă Campionatul European din Slovenia. Campionatul se reia la finalul lunii februarie , iar primul meci acasă susținut de United Galați  va fi pe 11 martie împotriva Reșiței.

Ne vedem la meci !!!

Handbal

Din păcate echipa Danubius Galați nu are un lot foarte valoros , ceea ce rezultă și din locul pe care îl ocupăm în clasament : 11/14 . Momentan ocupăm primul loc retrodradabil , dar sper să scăpăm de acest loc cât mai curând. Nu am fost la prea multe meciuri deoarece nu prea știu când sunt meciurile lor…uneori aflu prea târziu.

Sunt un fan al handbalului urmărind echipa națională a Romaniei si CSM București. La echipa gălățeană se găsesc câteva tinere speranțe ce trag toată echipa dupa ele.

Te aștept sâmbătă 10 februarie la urmatorul meci , împotriva celor de la CSM Roman.

PS: Dacă ți se pare prea banal un meci de la mijlocul campionatului , vino măcar la “derbiul” cu Brăila . Merită să ne primim vecinii cu o sală arhiplină.

Volei

Despre volei nu vă pot spune prea multe. Spre rușinea mea nu am fost încă la vreun meci , dar este pe lista mea de priorități .

Echipa Arcada Galați se află pe locul 3/12 si pare că se descurcă bine ! Suntem la 10 puncte în spatele liderului incontestabil Steaua , dar îi așteptăm in play-off. Poate ne vedem in finală cu ei.

Dacă esti fan al voleiului , trimite-mi și mie un mail și anunța-mă când mai joacă Arcada Galați.

 

Fotbal

Am epuizat echipele din sportul local Gălățean care se bat in liga națională dar mai avem câteva echipe de menționat care vin tare din spate cu gândul la promovare. Chiar dacă sunt rapidist, o echipă pe care am susținut-o de mic a fost Oțelul Galați ( SC Oțelul Galați acum ).

Oțelul a început tocmai din liga a 4-a lupta de revenire în liga 1. Am fost prezent la primele lor meciuri din liga a 4-a , când echipa juca pe Siderurgistul și am contribuit și eu cu 5-10 lei la fiecare meci. Pe atunci adversarii erau foarte slabi , echipa caștigând si la 20 goluri diferență promovând după un baraj destul de greu.

sportul local scog

 

Momentan , în liga a 3-a Oțelul se află pe locul 4 , la 2 puncte distanță de liderul Aerostar Bacău ( singurul adversar ce ne poate pune probleme la promovare din punctul meu de vedere ) . În prezent la echipa noastră evoluează si foștii campioni din 2011 , Silviu Ilie si Adrian Sălăgeanu.

Fotbal feminin

Da!! Și fetele joacă fotbal și o fac chiar foarte bine. AFC Universitatea Galați conduce seria 1 a Ligii a 2-a cu 19puncte . Am aflat despre această echipă după ce au participat la un meci demonstrativ împotriva bloggerilor din Galați . Chiar dacă au pierdut cu 3-2 , au dat dovadă de organizare in teren , multă determinare și inteligență în joc. Ba chiar au reușit să îl dărâme din picioare pe atacantul bloggerilor , și crede-mă că nu e cea mai mică persoană sau fară condiție fizică. Acea fată ce părea firavă a reușit să facă tackling perfect , dărâmând adversarul. Aceste fete chiar au nevoie de susținerea noastră , deoarece ele chiar joacă un fotbal frumos.

Sport local Galati

 

Ca și concluzie îți recomand să mergi să încurajezi sportul local , susținând orice formație din cele menționate mai sus. În primul rând e gratis , în al doilea rând te deconectezi 2-3 ore de la problemele cotidiene, iar in al 3-lea rând faci câtiva oameni fericiți aplaudându-i și strigând pentru ei.

 

PS: O să revin cu un edit si voi vorbi si despre hochei.

 

Load More Related Articles
Load More By Andrei
Load More In Despre Galați

One Comment

  1. […] Italia, Argentina și multe alte echipe care se califică în urma unor Preliminarii. Din păcate Romania va sta și anul ăsta acasă și va privi meciurile de la […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Cum poti avea cazare gratis?

Vreau să aud acea persoană căreia nu îi place să călătorească și mai ales să aibe o cazare…