Home Timp liber Câți bani baga PSD în reclame pentru alegeri pe 26 mai?

Câți bani baga PSD în reclame pentru alegeri pe 26 mai?

4 min read
2
0
2,301
audienta PSD alegeri

Acest blog nu a fost și nu va fi niciodată blog politic. Cu siguranță voi merge la alegeri pe 26 mai și același lucru vă sugerez să îl faceți și voi. Nu există scuza ” Nu pot ” , ” Nu am timp ” , ” Nu mă interesează votul ” .

De ce am ales sa scriu un articol pe o temă politica?

Pur si simplu m-am saturat sa tot vad reclame despre politica. De aproximativ 2 luni toata Romania este bombardata de reclame pe Facebook, Instagram sau mai nou chiar si pe Youtube. Degeaba dai report pentru ca adunate sunt peste 1000 de  reclame active despre alegerile de pe 26 mai.

Cum pot vedea cați bani se cheltuie la alegeri 26 mai?

De câteva luni, Facebook îți permite să vezi date despre toate reclamele legate de politică sau de teme de importanţă în Uniunea Europeană. Biblioteca Facebook include date despre toate reclamele active şi inactive legate de politică sau de teme de importanţă în UE şi care au rulat începând din martie 2019. Aceste date statistice vor fi păstrate pentru 7 ani.

Hai să trecem la chestii concrete, că de asta am scris acest articol.

cheltuieli alegeri 26 mai

Liderul detasat al cheltuielilor pe Facebook este PSD  (442.588RON – 103 963$) urmat la mare distanta de Alianta 2020 USR Plus ( 217.161RON – 51 023$), podiumul fiind incheiat de PNL avand un buget de reclame de “doar” 151.447 RON – 35 567$.

reclame PSD alegeri 26 mai

Facebook doreste transparenta, iar pe langa faptul ca poti vedea toate reclamele care ruleaza sau au rulat vreodata, poti vedea si carei audiente s-au adresat plus bugetul cheltuit pe fiecare reclama. Sa luam cateva exemple din reclamele celor de la PSD:

 1. Audienta Reclama PSD alegeri 26 maiDupă câte se pot observa, publicul țintă pentru aceasta reclama este bărbatul cu o vârstă între 45-64 ani.
 2. Reclama dedicata Pensionarilor alegeri 26 mai Reclama dedicata Pensionarilor alegeri 26 maiDupa esecul suferit in 2014, in special aici pe Social Media, se pare ca cei de la PSD incearca sa isi mentina alegatorii “informati”. Majoritatea reclamelor sunt adresate persoanelor trecute de prima tinerete.
 3. Denigrarea competitiei alegeri 26 mai Dezinformarea populatiei alegeri 26 maiUn alt aspect cu care eu personal nu sunt de acord este denigrarea competiției și dezinformarea populației. 

 

Voi alege două reclame și din partea USR, pentru a putea face o mică comparație între abordări, audiențe, investiții.
Reclama USR alegeri 26 mai Reclama USR vot 26 mai

 

Pentru a evita comentariile fară rost si hate-ul din partea unei anumite categorii, toate informațiile sunt din surse sigure sau păreri personale împărtășite cu voi.

Toate aceste date sunt publice și pot fi găsite AICI

Ne vedem la vot pe 26 mai !!!

 

 

Load More Related Articles
Load More By Andrei
Load More In Timp liber

2 Comments

 1. Dorin

  May 24, 2019 at 12:58 pm

  #ciumaroşie

  Reply

 2. BăMoții

  May 24, 2019 at 1:06 pm

  Frumos, frumos, imi place.Domnule Boghiu, faceti o treaba extraordinara, si va multumim ca ne informati cu aceste date super importante si chiar si folositoare.Mult succes in continuare.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Cum poti avea cazare gratis?

Vreau să aud acea persoană căreia nu îi place să călătorească și mai ales să aibe o cazare…